Eat-Sleep-Cycle-Costa-Brava-023.jpg

BIKE CAMP GIRONA

BIKE CAMP GIRONA

Uge 39/40 - 29. september - 06. oktober 2022

Girona er et lille cykelparadis som ligger i nord Spanien 30 km fra Costa Brava kysten og 30 km fra foden af Pyrenæerne. Det er virkelig svært at finde noget sted i verden, set fra et allround cykel perspektiv, som er bedre at cykle i end netop dette område og det kan jeg sige fordi jeg som Professionel cykelrytter har prøvet det meste.

Jeg kan nu på 3. år kalde Girona for mit hjem og jeg har kørt vejene tynde omkring Girona sammen med min partner Fie Østerby og vi kan stadig finde u-opdagede smukke ruter.

Det er også derfor at mere end 150 professionelle cykelrytter har valgt at bo i Girona, heriblandt danskerne Cecilie Uttrup, Mads Würtz Schmidt, Magnus Cort, Emma og Mathias Norsgaard, Casper Pedersen, Andreas Kron og flere.... 

 

Der er så meget rute variation og muligheder at man på en uge kan vælge 7 forskellige veje at køre ud af Girona. Man kan finde fantastiske stigninger, flade ruter, rullende bakker, små fantastiske ruter, og lange epic rides ind i bjergene og det imens man kan køre op ad en stigning på 20 km og måske kun møde 1 bil, så når man lige er kommet ud af byen er der næsten ingen trafik og dem der er, er virkelig respektfulde overfor cyklister.

For mig er det umuligt at komme med en favorit rute fordi der er så mange fantastiske ruter at vælge imellem. Det der er med dette område er at det er vigtigt at være lokalkendt, ellers kan man godt ende med at komme til at køre på store trafikerede veje, så lad Fie og mig vise dig de bedste veje og ruter i området

Hvis du vælger Bike Camp Girona så forbered dig på, måske dit livs bedste cykeloplevelse. Fantastiske Spansk mad oplevelser, kombineret med kaffe besøg på de mange cykel caféer der gennem årene er dukket op i dette cykelmekka.

JPEG-billede-79CE5C9FEE28-1.jpeg

FOR DEM SOM IKKE CYKLER

Girona er en gennemført lækker by. Selv om den kun er på 100.000 indbyggere, har den egentlig det hele. Fra den store, turist tiltrækkende rambla over de små skygge belagte gyder til de pladser, hvor solen kan få magt.

Hvis man ikke cykler, er der rig mulighed for at udforske den hyggelig by med gamle flotte bymure og den gamle bydel som er fyldt med historie. Girona har et virvar af kulturhistoriske aftryk, eftersom både romere, maurere og jøder har haft hver sin storhedstid. Sporene kan ses med stor tydelighed i det velbevarede latinerkvarte

 

I den gamle bydel, Bari Vell er det nogle steder som at dumpe ned i middelalderen og lige netop derfor har man også valgt at optage mange filmscene til Game of Thrones lige midt i Girona

Hele 4 floder mødes i Girona og en af floderne er blevet et kendetegn for Girona med de mange farvede byhuse hængende ud mod floden. 

Girona rummer mange hyggelige gader, med mange hyggelige cafeer og restauranter, heriblandt mange cykelvenlige cafeer.

 

Mindre end 2 km fra centrum kan du vandre i de mest fantastiske naturområder og udforske den smukke bjerkæde Gavarres massif der ligger mellem Girona og Costa brava kysten. En vandretur til Castell de Sant Miquel ved solopgang eller solnedgang er helt fantastisk fordi man har 360 graders view og kan se både Pyrenæernes tinder, havet, samt Girona.

Det er en tur på 12 km med mange højdemeter

Du kan tage bussen til kysten (45 min) og tage en stranddag i Tossa de Mar. Eller hurtigtoget til Barcelona (35 min).
I Figueres kan du besøg Dali Theatre-Museum, det er også en togtur på 30 min.


Men når det er sagt er der rigeligt at se i Girona og de fleste bliver overrasket over den lille perle i det nordspanske. Girona er  levende, dels på grund af den betydelige mængde turister, som hvert år finder vej for seværdigheder som bymuren, katedralen og det jødiske museum. Byen er bare uimodståeligt supercharmerende.

Niveau indelt cykelferie 

Mange spørger hvad det kræves for at være med

Deltagerne er cykelmotionister som ikke har noget problem med at køre 3 - 6 timer eller mere på en Racercykel. De er på mellem 20 - 65 år og de elsker det at opleve verden fra en cykel, fede udfordringer, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alder er ikke afgørende, men det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne for at komme i form inden du skal afsted, så får du og de andre deltagere klart den bedste oplevelse.

Gruppe 1 er de stærke super motionister og cykelrytter som gerne vil have udfordringer hvor andre tænker at det er bindegalt at tilbringe så meget tid på sin cykel og køre så mange højdemeter, Eat Sleep Cycle And Repeat" som man siger. Det er rytteren som kan tærde ca. 4 w/kg eller mere.

Gruppe 2 er cykelmotionisten som gerne vil have udfordringer, men her handler det ikke om at komme hurtigst frem eller hurtigst til toppen, her handler det om at komme til toppen. Det er motionisten som måske ikke engang ved hvad en wattmåler er men som ligesom dem i gruppe 1 bare gerne vil have en fantastisk oplevelse og prøve sig selv af i nogle bjerge og stå på toppen og tænke jeg gjorde det !!! og så ellers bare nyde udsigten.

I begge grupper handler det om at have nogle fantastiske oplevelser på cyklen, og bygge fantastiske relationer til andre ligesindede som også elsker at holde "ferie på en cykel". I begge grupper vil der være kaffestop og på de lange ture vil der skulle spises frokost på turen. Der er også plads til at få en øl efter træningen og bare nyde feriestemningen under sydens sol.

Turene vil blive inddelt i 2 grupper og  der vil blive kørt forskellige tempo samt forskellige distancer.

Gruppe 1 er dem der træder over 4 w/kg

Gruppe 2 er dem der træder fra 2 - 4 w/kg

Hvis du er havnet i den forkerte gruppe fordi du ligger lige på grænsen af 4 w/kg kan man skifte i løbet af ugen.

Ruterne er ikke 100% fastlagte da det vil afhænge lidt af den endelige deltagerliste samt vejret. Da Fie og jeg bor her ved vi også hvor vi skal køre hen afhængigt af vejret da det kan være ret så omskifteligt i Pyrenæerne, men på følgende link finder du en overordnet plan for gruppe 1 og 2.

Prisen Indkluder følgende

 • 6 - 7 dage på cyklen med guider og nye fantastiske ruter hver dag.

 • 7 hotelovernatninger i delt, standard dobbeltværelse på Hotel Peninsolar *** midt i den gamle bydel i Girona

 • 7x morgenbuffet

 • 7 x aftensmad 

 • Sengelinned, håndklæder, 

 • Lufthavns transfer fra Barcelona Airport til hotellet i girona ved valg af anbefalede flyafgange*​

 • Lufthavns transfer fra hotellet til Barcelona ved valg af anbefalede flyafgange*​

Prisen Indkluder ikke

 • Flyrejse

 • Frokost  (da vi de fleste dage er på landevejen ved middagstid)

 • Drikkevare

Samlet pris pr. person indkvarteret i dobbeltværelse 999 euro.

Merpris for indkvartering i enkeltværelse pr. person 270 euro.

Rejser du alene og ønsker at bo på værelse med en af de andre deltagere er vi behjælpelige med dette.

Pris for ledsager som ikke cykler indkvarteret i delt dobbeltværelse 845 euro.

Depositum betales ved tilmelding 200 euro.

Rate 1 betales 1. Juli                 333 euro.

Restbeløbet betales 1. september 

Ved spørgsmål skriv til bekimchristensen@gmail.com eller fie_oesterby@hotmail.com

Vi forbeholder sig retten til at forhøje prisen, såfremt væsentlige prisændringer skulle forekomme mellem tilmelding og bikecampen's start, som følge af udgifter til brændstof eller andre energikilder. Skatter, afgifter eller gebyrer for bikecampen rejseydelser, som er pålagt af en tredjemand, der ikke er direkte involveret i leveringen af bikecampen, eller valutakurser, som er af betydning for bikecampen.

DIN FLYREJSE

Vi anbefaler at du rejser Billund - Barcelona- Billund med Ryan Air

Du skal selv booke og betale din flyrejse, men ved valg af nedenstående afgange med Ryan Air sørge vi for at du kommer sikkert frem og tilbage mellem lufthavn og hotel.
Med Ryan Air koster det 960 kr ekstra at rejse med din cykel.
Hvis du ønsker at leje cykel i Girona er vi behjælpelige med dette.Pris for en uges leje starter ved 1.100,-

Billund - Barcelona 

Afgang fra Billund torsdag den 29 september kl 09:40

Ankomst Barcelona torsdag den 29 september 12:20

Flynummer FR 9003

Barcelona - Billund

Afgang fra Barcelona torsdag den 6 oktober kl 06:25

Ankomst Billund torsdag den 6 oktober 09:15

Fly nummer FR 9002

DIN GUIDE -

FIE ØSTERBY

Fie Østerby,

Elite landevejsrytter og er en del af det danske landshold.

Hun er 29 år gammel og startede med at cykle for 7 år siden. Hun blev professionel I 2019. 

Fie er en meget udadvendt, rolig og hensynsfuld pige, og du vil være i de bedste og tryggeste hænder med hende som guide

 • Facebook
 • Instagram

DIN GUIDE - BEKIM CHRISTENSEN

Bekim Christensen, er professionel triatlet og er tidligere professionel cykelrytter. Han er 48 år gammel og startede med at cykle da han var 12 år. Han har deltaget i alle de største cykelløb, så som Tour de France, La Vuelta, Paris-Roubaix, Tour of Flanders etc.. Nu konkurere han på det højeste på Ironman distancen som Pro. 

 • Facebook
 • Instagram
 • LinkedIn Social Ikon