top of page

6. afdeling af Feltet.dk´s E-sportsløbsserie

Opdateret: 6. apr. 2020

Igår deltog jeg i mit første virtuelle cykelløb. Det var min 3. træning på Zwift nogensinde, så man kan vist godt kalde mig nybegynder.. Og jeg var mega spændt og også nervøs på en god måde😬


Jeg havde meldt mig til i A gruppen som er dem der har en FTP på mellem 4-5 w/kg og havde hørt at det normalt er et løb hvor man køre 40 minutter med fuldt “smader” og at man skal regne med at der bliver lagt fra land med 450-600w det første stykke tid(10-15min).


Det var Feltet.dk der var arrangør af løbet og der var ca. 150 rytter til start i A gruppe og der var flere Professionelle til start, bland andet Magnus Cort, Lasse Norman, Tobias Foss samt en række andre professionelle landevejsryttere og nogle af de stærkeste skandinaviske Zwift-ere.

Eneste kvinde der turde stille op i A klassen var Fie Østerby.


Jeg havde også hørt at man skulle sørge for at stille sig først hen til start for at komme til at starte i første række, lige som i rigtig cykelløb, så det gjorde jeg selvfølgelig.. 30 minutter før løbet startede blev det muligt at stille sig til start, så det gjorde jeg og brugte selvfølgelig tiden til opvarmning, for som man kunne se på skærmen var der stillet home trainere hen til start.


Starten gik, og fuuuucuuuk der blev lagt fra land, og efter de første 5 min med mellem 400 og 500 watt konstant(jeg vejer 68kg) tænkte jeg, det klare jeg simpelthen ikke det her, men samtidig var jeg for stolt til at give op og bed smerten i mig.


Jeg følte ikke rigtig at farten blev sat ned på noget tidspunkt, så man fik aldrig rigtigt en puster.. Det var faktisk lidt som at køre gadeløb i virkeligheden hvor det bare er fuld skrald på i 1 time + 3 omgange..Men efter 20 minutter var jeg stadig med i front og havde hele tiden forsøgt at holde mig fremme som man jo skal i cykelløb. Men jeg følte at der var ved at falde lidt ro på og jeg var faldet lidt ned i gruppen og lå sammen med Magnus Cord og tænkte "så kan det da ikke gå helet galt", men lige her opdager jeg at feltet knækker, og jeg tænker "pis, den fejl lavede du bare ikke, Bekim !!" Men samtidig spillede jeg også lidt “poker” og tænker, det er simpelthen ikke mig der skal lukke huldet, man er vel cykelrytter ;-)


Men det var en kæmpe fejl og set i bakspejlet skulle jeg bare have lukket med det samme, for da jeg sener forsøger at rykke op til front gruppen er det for sent, og jeg må “tulle” resten af løbet i gruppen.(det var nu noget sjovere at være med i front) Jeg bliver nr. 71 i løbet og køre med avg sover på 327w, første halvdel var nok ca 400w, hvilket for mig med mine 68kg er ekstremt meget.
Konklusion:

Det er helt sikker ikke sidste gang jeg køre Zwift løb og jeg vil være at finde på start listen næste tirsdag hvor 7. afdeling af Feltet.dk´s E-sportsløbsserie køres.


Det var sjovt og man oplever følelsen af at være med i en konkurence, så det kan klart anbefales.


Er det som i virkeligheden, nej, men det behøver det heller ikke.. Specielt syntes jeg at nedkørslerne var meget unaturlige, og ville gerne at man kunne få sig en lille puster når de gik ned af som man kan i virkeligheden, for der er jo ingen der køre 500w når det går ned af, specielt ikke hvis men ligger på hjul. Og så kunne jeg godt tænke mig en knap så jeg lige kunne kigge bagud og se hvor mange der var bag mig ;-)


513 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comentarios


bottom of page