top of page

Hvordan jeg holder løbe og svømme formen ved lige i Spanien

Mange steder i verden er der husarrest og hvis man ikke lige er ejer af et løbe bånd er det en katastrofe for løbe formen.Men der er mere man kan gøre end bare styrketræning.


Da jeg for 5 år siden fik en diskusprolaps og blev lam i min venstre lægmuskel var gode råd dyre og jeg forsøgte alverdens ting som ikke havde den store effekt. Men efter jeg mødte Sheala Pedersen som den dag i dag er min træner skete der noget. For hun satte mig til at løbe i mine tanker, 1 time om dagen.


Jeg skulle lægge mig behageligt tilrette, luk øjnene og så ellers bare forestille mig at jeg løb en af mine favorit ruter.


Det havde taget mig 7 mdr. at komme fra at kunne løbe 0 km til at kunne løbe 400m ad gangen. Men her gik udviklingen i stå!!Indtil jeg blev overtalt af Sheala til at gøre 2 ting. Begynde at spise mere basisk. Og begynde at løbe i mine tanker..


Efter jeg begyndte på de to ting kunne jeg på under en uge løb 5 km sammenhængende, det vil sige uden pause.


Lige nu er der lock-down i Spanien og jeg kan ikke løbe og svømme så begge dele gør jeg i mine tanker som da jeg havde diskusprolaps og da jeg for halvandet år siden brækkede nakken.


Og mine erfaringer med denne træningsform er helt vild. Men det er jo som med alt andet træning, det virker kun hvis man gør det og det er virkelig svært at holde fokus, og faktisk er det noget nemmere at træne i “virkeligeheden”


Men det er virkelig en træningsmetode der kan hjælpe rigtig mange atleter i denne her COVID19 periode samt i skades perioder.

Og fordi det er så godt har jeg brugt de først par uger af lockdown på at udvikle det jeg kalder Astronaut Træning. Og grunden til jeg kalder det Astronaut Træning er fordi det er en metode som også kan bruges af astronauter som er meget begrænset i deres bevægelser i rummet. Jeg har lige fået lavet løbe lydfilen færdig og idag testede jeg den. Da jeg efterfølgende gik ned ad trappen havde jeg ømme lægmuskler og knæhaser, interesant siger jeg bare. Der sker de samme processer i hjernen når man træner på denne måde som når man gør det i virkeligheden :-)

179 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Plan B

Comments


bottom of page