top of page

JEG VAR VED AT SKIDE I BUKSERNE AF SKRÆK FØR SVØMMESTARTEN!!

JEG VAR VED AT SKIDE I BUKSERNE AF SKRÆK FØR SVØMMESTARTEN!!


Selv om jeg er ved at være god til at svømme og efterhånden føler mig ret godt tilpas i det våde element, var svømmestarten i Ironman Lanzarote meget angst provokerende!!

Det var angst provokerende fordi, Pro’erne skulle starte i vandkanten og 25m bagved stod mere end 2000 AG’er klar til at sømmer hen over os hvis vi ikke svømmede hurtigt nok.

Jeg kom egentlig fint fra start men der gik ikke mere end 30 sek så kom de bedste AG’er væltende hen over os - jeg klarede det egentlig fint og svømmede et godt stykke tid ved siden af Jens Petersen-Bach men pludselig var freden igen forbi og jeg blev trykket ned, svømmet skråt hen over og trukket i benene og mistede fuldstændig momentum og hele første omgang måtte kæmpe med folk der hele tiden svømmede op på mine ben, så nu handlede det mere om at komme igennem en at svømme hurtigt. 2. omgang var lidt mere rolig og jeg holdte bare min plads i feltet uden at jeg på nogen måde var presset.

Det betød så også at jeg kom frisk op af vandet på lidt unde en time - og klar til at give den en over nakken på cyklen!

Men da jeg hiver cyklen ned fra stativet hvor den holder får jeg rykket bagbremsegrebet i stykker (den paddel der skal trykke på stemplet ryger ud), og tænker lige i første omgang ”sikke noget lort” en bjergrute uden bagbremse er nok ikke så godt.

Jeg får det heldig vis rimelig hurtigt fikset.

Afsted på cyklen – og tjuhai hvor det går – det går faktisk så godt at jeg helt glemmer at spise og drikke – men hvordan kan det nu lade sig gøre, jeg har jo kørt cykelløb siden jeg var 12år og altid fået tudet ørene fuldt af hvor vigtigt det er at spise og drikke.

Det kan være jeg manglede Bjarne Riis i min øresnegl som jo altid sagde, Hey Guys – eat and drink, eat and drink!! For lige at minde os om det.

Og de atleter jeg selv træner har jeg altid travlt med at fortælle, hvor vigtigt det er at drikke og spise på cyklen.

Da det går op for mig at jeg har glemt det er jeg over den første stigning og her dummer jeg mig så igen ved at spise Energy bloks uden at drikke vand og uden vand bliver sukkeret i maven og uden at blive optaget og herfra er det bare en ond cirkel og hver gang jeg forsøger at spise noget sidder det bare helt oppe i halsen og jeg er lige ved at ”kaste op”

Jeg holder dog mit pace, og ved  Mirador del rio er jeg næste oppe ved forreste gruppe hvor der kun er nogle få stykker ude foran, blandt andet Ivan Rana og Alessandro De Gasperi.

Men det er også her jeg virkelig får straffen for ikke at have kunne spise og drikke, jeg tager i et desperat forsøg på at få noget energi, en dunk med cola i forplejningen ved - Mirador del rio.

Det var dumt, meget dumt, for det smadrer først rigtigt min mave og nu er der meget langt hjem. Gruppen med blandt andet Jens Petersen-Bach driver langsomt væk igen og jeg har flere gange lyst til at stoppe og ligge mig i grøften med mavekrampe, men kæmper mig i mål, i en efter omstændighederne god tid på 5 timer 9 minutter – ca. 10 minutter langsommere end den hurtigste.

Jeg har et fint skift i T2 og kommer hurtigt ud på løbet som nr. 12 men min krop er slap og dehydreret og inden for de første 500m må jeg stoppe 2 gange med mavekrampe – hvorefter jeg tager den svære beslutning at trække mig fra løbet.

Jeg er selvfølgelig skuffet og træt af at jeg måtte udgå, men samtidig har jeg også en meget god mavefornemmelse for resten af sæsonen. Jeg kan mærke hvor stærk jeg er blevet på cyklen hen over vinteren samtidig med at jeg gør store fremskridt på både svømning og løb.

Efter løbet snakkede jeg med min Coach Sheala Pedersen som havde en ret logisk forklaring på hvorfor jeg fik så ondt i maven.

Alle der dyrker udholdenheds-sport ved hvor vigtigt det er med energi og væske under konkurrencen for at kunne præstere max, men hvorfor er det så vigtigt at drikke vand sammen med sukker? Jo, man skal se vandet som et tog og sukkeret som passagererne – så ingen vand ingen transport af energi til musklerne og sukkeret bliver i maven. For meget sukker i maven ødelægger syrebalancen så man til sidst hverken kan drikke eller spise.

Og ja, jeg ved det jo godt, men havde desværre ikke nok fokus på mit energiindtag, måske fordi jeg syntes at cykelruten var mega fed og havde en fest derude 😊

45 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Plan B

Comments


bottom of page