Bekim Christensen

23. feb. 20226 min

E-cycling World Championship

Opdateret: 25. feb. 2022

UCI's officielle E-cycling World Championship 🌈 bliver af nogle latterliggjort og kaldt for VM i Kondicykel. Men uanset hvad man kalder det, sĂ„ er det "serious business" og det er den nye dreng i klassen inden for cykelsport og E-cycling er kommet for at blive.

Vinderen af VM fÄr sÄgar en officiel regnbue-trikot, ligesom man ogsÄ gÞr i MTB, pÄ banen, pÄ landevejen og i cykel cross. Man mÄ selvfÞlgelig kun benytte den i den respektive disciplin hvor den er vundet.

Inden vi ser os om er E-cycling ogsÄ pÄ OL programmet sammen med andre E-sportsgrene. IOC har sagt at 2024 er "for tidligt" til at inkludere e-sport, men dÞren er Äben for 2028 i Los Angeles. SÄ velkommen til den nye verden. - The World Of E-Sport

PÄ billedet ses Fie Østerby fra VM i 2020

Vi ser nu at der stille og roligt ogsÄ dannes Professionelle E-cycling hold hvor rytterne fÄr udstyr sponsoreret nÞjagtigt som pÄ landevejshold, i form af cykler, trainere, cykeltÞj, energiprodukter etc. og snart ogsÄ lÞnninger. Et af de hold er Rocacorba Colective som er startet af Ashleigh Moolman Pasio efter hun blev verdensmester i 2020.
 
Der er ogsÄ etablerede professionelle landevejshold der har E-sprots hold og her kan nÊvnes Movistar og CANYON/SRAM.

60.000 dkr. til vinderen af VM

Der kÞres ogsÄ om store prÊmiepenge allerede og vinderen af VM kan indkassere 8.000,- euro i lommepenge, ca 60.000 danske kroner.
 

Der er samme belĂžb til kvinder og mĂŠnd.
 
Nr. 1 - 8.000 euro

Nr. 2 - 4.000 euro

Nr. 3 - 2.000 euro

NEMT AT SNYDE I ZWIFT

Alle der har kÞrt virtuelle cykellÞb ved at der er folk som snyder og ikke har nogen hÊmninger. Nogen gÞr det bevidst og andre ubevidst. Ubevidst ved at kÞre pÄ udstyr der ikke er kalibreret.
 

NÄr man kÞre virtuelt cykling foregÄr det pÄ den mÄde at man sÊtter sin cykel op i en smart trainer hvor man typisk tager baghjulet af cyklen og placere bagstellet ned over traineren der sÄ har en kassette 10-11 eller 12 speed monteret. NÄr man sÄ trÊder i pedalerne pÄ cyklen registrere traineren hvor meget effekt (watt) man yder og de watt bliver omdannet til fart i en avatar inde i spillet.

NÄr man kÞre ude i naturen er der vindmodstanden og bakkerne der gÞr at man skal trÊde hÄrdt i pedalerne for stadig at komme frem og sÄdan er det ogsÄ i spillet. Jo hurtigere man kÞre, des mere modstand bliver der sat pÄ smart traineren grundet den virtuelle modstand, deraf navnet "smart". Det samme gÞr sig gÊldende nÄr det gÄr op ad. I den virkelige verden er det svÊrere at kÞre op ad en bakke jo tungerere man er.

- SĂ„ jo hĂžjere man er, des mere vindmodstand.

- Jo tungere mere modstand.

Derfor er det godt at vÊre lav og let, sÄ derfor er vÊgt og hÞjde typisk der folk snyder bevidst.

Eller endnu vĂŠrre, det kan vĂŠre en mand der sidder og kĂžre kvindelĂžb.

Der snydes ogsÄ bevist med watt pedaler som kan "tunes" (sÄ de viser flere watt) og fejl kalibrering af wattmÄlere. og sikkert mange andre pÄfund. Og mÄske endda doping, hvem ved. Men til VM og Premier League kan der IKKE snydes. LÊs efter billedet

VM i E-cycling 9 december 2920 - i hĂžjre side vises rytterens aktuelle w/kg

VM er fair konkurrence - LĂŠs her hvorfor

Det er sÄ godt som umuligt at snyde til VM i E-cycling og jeg tror det er de fÊrreste der ved hvor meget kontrol der egentlig er og hvor mange regler der skal overholdes og opfyldes for deltagerne.

Her kommer de vigtigste krav som deltagerne skal opfylde for at fÄ lov til at deltage i UCI World Championship.

Alle ryttere skal kÞre pÄ samme Smart Trainer.

Ca 3 uger fÞr VM fÄr alle ryttere tilsendt en helt Ny smart trainer fra UCI. I 2020 var det en Tacx Neo 2 og i Är er det sÄ en Wahoo KICKR V5 der skal kÞres pÄ.
 
KICKR V5 er en type som auto-kalibreres og skal derfor ikke kalibreres. VM kÞres i Är den 26. februar og nÄr lÞbet er slut og rytteren har rullet af mÄ der ikke kÞres pÄ traineren igen. Den skal pakkes i kassen og sendes retur til kontrol hos UCI/Wahoo.
 

Alt elektronisk udstyr skal opdateres til nyeste version og firmware inden lĂžbet, ellers bliver man diskvalificeret.


 
Det er smart trainerens wattmÄler der skal bruges i spillet og ikke pedalerne eller krank baseret wattmÄler som sidder pÄ cyklen Der er ikke krav om dual record.

Alle kĂžre med 100% trainer difficulty

Smart Trainer difficulty har betydning for hvor hÄrd en stigning fÞles at kÞre op ad og hvor let det fÞles at kÞre ned ad. Zwift sender hele tiden informationer til spillet om hvor meget belastning der skal lÊgges pÄ smart traineren, altsÄ hvor hÄrdt det er at trÊde i pedalerne.

Default settings 50%

Som standard stÄr den altid til 50% i Zwift og det betyder at man har en ret "smooth" fÞlelse nÄr man kÞre i bakker og skal ikke bruge gearene pÄ cyklen sÊrlig meget, men hvis man sÊtter den pÄ 100% svarer det mere til virkeligheden og hvis man rammer en 12% stigning skal man helt sikkert i laveste gear pÄ cyklen. Modsat skal man med 0% difficulty faktisk ikke bruge cyklen's gear.

Denne indstilling har dog intet at gÞre med hvor hurtigt eller lang man flytter sig i spillet, men Êndre kun pÄ hvordan det fÞles at kÞre og 100% trainer difficulty er det der kommer tÊttest pÄ virkeligheden.

Dette har stor betydning til VM fordi gearvalg kommer til at spille en stor rolle pÄ den afsluttende stigning NYC KOM som er virkelig hÄrd og kommer i flere etape med flade og stejle passager af 12-15%

Alle skal kÞre pÄ samme udstyr i spillet

I Zwift som er den platform der kÞres pÄ, kan der vÊlges forskelligt udstyr. Der kan vÊlges forskellige cykelmÊrker, bjergcykler, aero cykler, aero hjul og lette hjul og man kan kÞre sig til bedre udstyr jo hÞjere level man er i, i spillet.
 
Men til VM bliver alle rytternes indstillinger nulstillet, fra Zwift / UCI's side og alle har samme spil indstillinger sÄ man kÞre pÄ samme setup, cykelvalg etc.

Alle ryttere skal benytte pulsmÄler.

Alle skal udfĂžre fĂžlgende TEST senest 10 dage inden lĂžbs start.

Der skal kÞres ZADA(Zwift Anti-Doping Agency) test pÄ Zwift:
 
Opvarmning 20-30 min
 
1 min all out

4 min pause

4 in all out

7 min pause

7 min all out

7 min pause

12 min all out

2 x 15 sekunder spurt med 4 min pause imellem.

Rytterens Strava profil skal vĂŠre offentlig og der skal kunne findes peak performance som stemmer overens med de watt der kĂžres til VM og ZADA testen.
 

LIVE CAM - SUFFER CAM

Alle rytter skal vÊre pÄ live cam sÄ man kan se at det rent faktisk er den rigtige person der sidder pÄ cyklen og sÄ GCN eller hvem der nu streamer lÞbet kan vise live fra paincave.

Live cam VM 2020

VĂŠgt og hĂžjde verificering.

2 timer fÞr start skal alle ryttere indsende en vÊgt og hÞjde video. Videoen skal vÊre ubrudt(ikke redigeret og klippet i) Her skal man fÞrst filme pÄ sin pc eller andet der viser Är, dato og tid mens man laver en opdatering af tiden sÄ man dermed beviser at det er 2 timer inden start man laver videoen, mens man filmer videre viser man at man lÊgger en 10 kilos vÊgt pÄ en badevÊgt, derefter tager men 10 kilos vÊgten af, sÄ stiller man sig selv op, gÄr derefter af og tager 10 kilos vÊgten og gÄr derefter op pÄ vÊgten mens man lÞfter de 10 kilo og sÄ skulle vÊgten jo helst vise 10 kilo ekstra. Det hele skal filmes hvor man kan se hele personen i fuld figur (deltageren/rytteren ifÞrt cykeltÞj)
 
Det samme skal gĂžres med hĂžjde. og laves og uploades inden for 2 timer fĂžr lĂžbsstart.
 

 
Se video af "weight in" her: https://youtu.be/KCijDQiXMn4

WHEREABAOUTS

Alle rytter skal opgive hvor de trÊner og sover 9 dage efter lÞbet sÄ UCI / WADA kan komme og lave dopingkontrol pÄ ryttere hvis de har mistanke om dopingmisbrug.

Og mange flere regler

Man skal have skiftet sit profilbillede til et med landsholdstÞj og hvid baggrund, der mÄ ikke vÊre nogen form for reklame genstande i det omrÄde hvor webcam filmer under lÞbet, man skal have strÞmper pÄ sin avatar i spillet og..............

UCI World Championship afholdes lĂžrdag den 26 februar

LÞbet kÞres i New York's futuristiske verden med mÄl pÄ toppen af NYC KOM. Der kÞres 2,5 omgang pÄ Knickerbocker i alt 54,9 km og 944 hm.
 
LÞbet kÞres som linjelÞb sÄ fÞrst over mÄlstregen vinder.

LÞbet kan ses live pÄ Eurosport, GCN+ og efter mÄlgang pÄ youtube Zwift og mÄske Facebook Zwift Live
 

Kvinderne har start kl 19:15 og MĂŠndene kl 20:45 dansk tid.

Danmark har fĂžlgende ryttere til start.

Kvinder Elite
 
- Louise Holm Houbak

- Caroline Bohé

- Fie Østerby

MĂŠnd Elite

Oskar Hvid

Aleksej Calmann

Daniel Guld

92 mÊnd er pÄ startlisten og 89 kvinder - se startlisten her


Bike Camp Altea

Uge 12 - 18. - 25. marts / Uge 13 - 25. marts - 01. april

    6920
    0