top of page

Brug din selvhelbredende kraft.

Det er super let og enkelt men samtidig super svært.


Artiklen bygger på min mangeårige erfaring med det, at arbejde med sindet. Men hvad der er min virkelighed er måske ikke din. Læs det med et åbent sind og brug det du kan. Indlægget indeholder et lidt intimt billede, så kan du ikke tåle det så lad være med at læse videre 😉


I 2019 begyndte jeg at få en lyskebrok. Til at starte med var det bare spændt og ømhed i lysken gennem måneder, ja måske et par år. Det udviklede sig så til en lille bule der i løbet af nogle måneder voksede sig til en udposning på størrelse med en bordtennisbold.


Til dem der ikke ved hvad en brok er, så er det de seneplader, som binder mavemuskulaturen fast der er blevet svage eller slappe. Det gør at der kan trænge fedt, bughinde og et stykke af tarmen igennem, så det ligger lige under huden, i stedet for under mavemuskulaturen.


Jeg kunne for det meste få tarmen presset ind på plads igen hvis jeg lå ned og slappede helt af og stille og roligt masserede / pressede den ind i mellemgulvet igen, men lige så snart jeg rejste mig op igen, sagde det “vupti” så var bulen der igen !!

Normal behandling er den eneste behandlingsmulighed der findes en operation hvor man lukker det svage sted i bugvæggen. Det kan for eksempel gøres ved at sætte et kunststof-net ind i det svage sted, så bugindholdet/tarmene holdes på plads.


Men HEY. Der er en grund til at mange sygdomme og skavanker hedder det de hedder. Og hvorfor mon brok hedder BROK?


Ja hvorfor mon. Jeg var et være brok-hovede. Ikke noget jeg selv var klar over men noget der hele tiden kørte i min underbevidsthed.....Det kunne være brok over bilister der kørte tæt når jeg cyklede, brok over at skulle stå i kø, brok over kunder og sponsorer der ikke betalte regninger til tiden brok over vejret...... og bla bla bla.


Men for mig var det værste nok brok over mig selv og de ting jeg ikke fik gjort eller ikke fik styr på eller de ting jeg ikke orkede men som bare er en del af det at være menneske i en moderne hverdag. En evig selvkritik der bare kørte derud af inde i mit hoved som bare var blevet en vane.


Det var bare blevet så naturlig en del af mine hamsterhjul tanker at jeg ikke lagde mærke til det.


Nej, mig. Jeg brokker mig aldrig over noget !! Nej Nej da, jeg er mega positiv !! Men min krop fortalte mig bare noget andet, nemlig at jeg var på afveje, eller at mine tanker var på afveje. Jeg var et være brok hoved. Min krop fortalte det ved at give mig lyskebrok.

Da jeg blev bevidst om det og ændrede min tankegang forsvandt min lyskebrok på under 14 dage, noget jeg ellers havde døjet med i flere år, så bare var blevet værre og værre.


At ændre sine tanker er selvfølgelig nemmere sagt end gjort og kan være noget af en prøvelse at skulle ændre neuron banerne i hjernen og man har en tendens til at falde tilbage i gamle mønstre/vaner.


Men det er lige her min krop hjælper mig og lige siger, hey du!!! Du er vist på afveje. Det gør kroppen ved at give med en lille øm bule i lysken. Men så er det jo bare på med positiv sindet igen 😀 og så er alt godt igen.Behandling:

Hver gang jeg tog mig selv i at brokke mig over noget, skulle jeg finde det positive i situationen eller sige noget jeg var taknemmelig for.


Eksempel: Hvis jeg er ude at cykle og en bilist køre meget tæt på uden grund, men bare fordi bilisten ikke kan lide cyklister eller måske ikke ser det farlige i at køre tæt på en blød trafikant.

Så i stedet for at brokke mig og give langemanden. Så kunne jeg sige: Hvor er det dejligt at jeg er sund og rask og har mulighed for at cykle hver dag. Og hvor er det dejligt at langt de fleste bilister tager hensyn til mig når de overhaler og køre med god respektafstand. Tak for det 🙏🏻


Eller jeg brokker mig over at jeg ikke lige fik styrketrænet i dag. Helt ærligt Bekim, det er for dårligt. I stedet prøver jeg at vende den til at have fokus på det jeg rent faktisk fik træne. Og bare være taknemmelig og positiv Det er nu næsten 2 år siden jeg behandlede mig selv for lyskebrok. Noget der ikke burde være muligt og en gang imellem mærker jeg en lille bule samt ømhed i lysken, men hvis jeg lige tager mig sammen med at kontrollere mine tanker er det væk dagen efter. Dette var første blog indlæg omkring MINDPOWER og hvordan vi kan helbrede os selv gennem ændrede tankegang og kostomlægning. Der findes meget litteratur på området og næste gang vil jeg fortælle lidt om en bog som har hjulpet mig utroligt meget. Hvis du ikke vil gå glip af blogindlæg som disse, så tilmeld dig mit nyhedsbrev 👇🏻👇🏻

621 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page