top of page

Every setback is a setup for a comeback

Opdateret: 15. feb. 2021


Der er ikke ret mange der er klar over at jeg i juni 2020 brækkede min fod.

Jeg havde et lille klodset uheld derhjemme hvor jeg faldt over min sko i lejligheden… Røntgenbillederne viste 3 små frakturer på foden. Jeg selv havde en fornemmelse af at jeg hurtigt vil komme på benene igen, men lægerne i Spanien havde en noget mere konservativ mening omkring det og sagde at jeg skulle gå med en ”Walker” støvle og bruge krykker i 5 uger før jeg overhovedet kunne tænke på at genoptræne….

Det var vel en slags standard behandling de giver til folk med den slags skader uanset alder og helbred, og det var ikke noget jeg følte jeg kunne bruge til noget og jeg kom faktisk aldrig tilbage til de læger igen. Jeg forsøgte at takle det på min egen måde med mennesker omkring mig jeg stolede på, da jeg ikke synes lægerne hernede var særlig pålidelige eftersom jeg havde set 3 forskellige læger der havde 3 forskellige meninger!

Jeg erfarede ret hurtigt at det her var en mulighed for mig at komme stærkere tilbage. Så i stedet for at føle mig som et offer og have ondt af mig selv, tog jeg skeen i den anden hånd og valgte derfor at kigge indad og arbejde med mig selv på en ny måde. Nu når jeg jo alligevel hverken kunne gå eller cykle, kunne jeg øge mængden af min daglige meditation. Jeg mediterede nu 2 x dagligt, og udover det visualiserede jeg min træning på cyklen 3 x dagligt. I alt gav det mig 2,5-3 timers mental træning (meditation og Astronaut træning) om dagen.


Visualisering af min træning (Astronaut Training) er et ekstremt effektivt redskab, fordi ens hjerne er nem at tricke og kroppen har en virkelig god hukommelse. Det gav super god mening for mig at afprøve disse metoder, så jeg visualiserede praktisk talt hvordan det var at træne, køre løb og vinde cykelløb. Jeg fornemmede hvordan det var at køre Vo2 max intervaller – hvordan det var at køre hurtigt på tekniske nedkørsler – hvordan det var at sidde i et stort felt. Man mærker ens muskler arbejde som de ville gøre i virkeligheden og man mærker den samme følelse af spænding og begejstring når man kører stærkt og sågar vinder et cykelløb. I sidste ende får det en til at føle sig mere selvsikker, fordi man aldrig fejler i ens visualisering – det er altid med det bedste udfald og man føler sig meget stærk!

Det var en rigtig god måde at takle den lidt udfordrende tid for mig, fordi jeg opbyggede en selvtillid og tro på mig selv, og det viste sig også meget tydligt på cyklen allerede i de første par dage jeg var udenfor efter 2 uger i sengen.


Jeg kørte på min cykel med en enorm selvtillid og jeg havde ikke den der mærkelige følelse man normalt har efter en pause på cyklen, hvor cyklen er lidt livlig og man lige skal finde på plads igen – nej, tværtimod så følte jeg mig ét med cyklen og kørte allerede på 3. dagen en ny bedste tid på en meget kendt nedkørsel i Girona hvor jeg i forvejen havde Strava QOM’en. Jeg havde i øvrigt også rigtig fine watt output, og generelt føltes det bare som om at jeg havde siddet på cyklen hver dag de sidste 14 dage. Det eneste der var lidt underligt, var at jeg lige skulle stole på at min fod altså godt kunne cykle selvom jeg altså ikke kunne støtte og gå på den!!


Når jeg kørte nedad føltes det så naturligt og jeg kørte ikke engang efter at slå min egen tid – jeg kørte bare helt naturligt hurtigere og mere slevsikkert nedad og min teknik var forbedret så meget at jeg åbenbart kørte ny bedste tid af alle kvinder! Og i øvrigt kørte mig ind i top100 overall (ud af 23.000 - se link til Strava).
Det tog mig 2 uger at komme tilbage på cyklen og efter 5 uger kunne jeg gå og bevæge mig normalt igen. Jeg tror på at min genoptræning er blevet hjulpet rigtig godt på vej vha. Astronaut Training – både i min fysik, men i høj grad også min mentale styrke! Jeg tror også at det hjalp mig rigtig meget at grine lidt af min lidt klodsede skade og holde det lidt mere for mig selv. Det gav mig ro til at koncentrere mig om at hele på den bedst mulige måde.

Jeg bruger stadig Astronaut Training som en fast del af min ugentlige træningsrutine.


Lydfilen vil snart være tilgængelig på min webshop.
278 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

留言


bottom of page