top of page

Jeg hader Zwift

Jeg hader selvfølgelig ikke Zwift, men indtil for 3 mdr siden inden alt det her Corona halløj startede, tør jeg godt sige at jeg absolut ikke var fan af indoor cycling. Jeg er på et tidspunkt kommet til at sige i en So-Me video at jeg hader Zwift. Jeg mente selfølgelig at jeg hader indoor cykling... Og det gjorde jeg også på daværende tidspunkt, jeg kunne få helt kvalme ved tanken om at skulle sidde 4 timer på en hometrainer.Men så kom Corona krisen. Og det gjorde i starten faktisk ikke situationen bedre, for i Spanien hvor jeg bor var der totalt lock down i 48 dage hvilket var utrolig hårdt mentalt. Der var i den periode ikke særlig meget der gav mening og hvis jeg skal være ærlig var jeg i dyb krise, samtidig med at den der "lorte hometrainer" bare stod der midt i stuen og gloede på mig. Jeg havde meget svært ved mentalt at trække mig op til endnu en dag at sidde der og glo ind i en computer-verden i flere timer, vel vidende, at lige uden for min dør var det mest fantastisk cykelområde, nemlig, Girona som ligger lige for foden af Pyrenener, men ingen måtte ikke komme ud. Der var dage hvor jeg satte mig på cyklen og efter blot 10 minutter var jeg ved at brække mig over at sidde der og glo, men sagde til mig selv "kom så, Bekim, en time det kan du godt" På det tidspunkt var der heller ikke rigtigt noget der gav mening, men det er en helt anden historie.Jeg havde jo oprette den her Zwift konto som så mange er helt vilde med, men det var for mig en helt ny verden og jeg syntes sku at det var lidt skørt. Men tiden i karantæne lærte mig at se anderledes på Zwift og den dag idag hvor jeg igen må begynde at cykle på de spanske landeveje køre jeg faktisk stadig på Zwift et par gange om ugen og ser det at køre løb på Zwift som super god træning hvis man kombinere det med landevejen.


I Zwift kan man vælge bare at "tulle" lidt rundt i den virutuelle verden, køre segmenter, køre groupride, socialride, races eller intervalprogrammer, mulighederne er mange. Watopia som som er den oprindelige verden startede men kun en rute for ca 4 et halvt år siden I dag har Watopia 30 ruter at vælge mellem fordelt på ca 1500 km, så der er lidt at gå igang med. En del af ruterne bliver først tilgængelige efter level 10. Der ud over er der gæste verdnerne London, New York, Innsbruck, Yourkshire, Richmond. Som tilsammen har ca 1200 km vej at køre på.


Til at starte med kunne jeg overhovedet ikke finde ud af det og troede ikke at der var noget taktisk i det at køre Zwift, men at det bare var w/kg og så ellers bare hamre der ud af..... Men jeg er blevet så meget klogere og har ladet mig fortelle at før man bliver rigtig god på Zwift skal man have tilbagelagt ca 10.000 km og, ja du læste rigtigt, men det er hvis du gerne vl køre løb og gøre det godt.Jeg var meget frustreret og er det stadig når jeg køre løb på Zwift, og jeg tror mange professionelle cykelrytter som her i Corona tiden har været med i et par løb kan nikke genkendende til min frustration, for uanset hvor god man er eller hvad man hedder stiller man ikke bare op til løb og så smadre de andre, det kræver rutine og erfaring i hvordan "spillet" virker.


Jeg er meget taknemmelig for at jeg har haft en hometrainer i Corona Lock Down og at jeg har haft muligheden for at køre Zwift i den periode og jeg er sikker på at virtuelle cykelløb bliver meget stort i fremtiden, med mange penge og super professionelle hold, nøjagtig som vi ser på landevejen. Jeg vil i kommende blog indlæg komme ind på hvordan man kommer til at køre Zwift løb og hvad der er vigtigt for at gøre det godt på Zwift. Alle mine råd og vejledninger er hovedsageligt baseret på egne erfaringer og der er helt sikker mange der ved meget mere om emnet end mig, så hvis du er uenig, eller noget af det jeg skriver er direkte fejlagtigt, så kommenter endelig eller skriv til mig.


315 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page