top of page

Visit Altea

Opdateret: 23. feb. 2022


Alteas gamle bydel er typisk spansk med de hvidkalkede huse og sine smukke, smalle brostensbelagte gader, der fører op til et smukt centralt beliggende torv men den smukke kirke. De hvidkalkede huse giver en smuk kontrast til de mange blomsterbede, som er sprængfyldte med Middelhavets farver.

Kirken - NUESTRA SENORA DEL CONSUELO

Besøg den smukke kirke som er pragtfuldt beliggende på toppen af Altea med sit smukke blåt tag og udsigt over havet. For at komme til den skal man gå gennem de stemningsfulde gader i Alteas centrum, som man kan forelske sig i. Kirken er et besøg værd p.g.a. det smukke alter Et meget interessant sted med et stort smukt torv med mange restauranter og små butikker.Parc Natural de la Serra Gelada

Fredet bjerg- og havområde, der strækker sig over 5.564 hektar, som udforskes bedst via båd eller vandrestier. Bjerget rummer fantastiske udsigter og mulighed for vandreture i alle sværhedsgrader. Turen op til antennerne er noget af en vandretur, så husk godt fodtøj og medbring vand. Antennerne ligger hævet 430 m over havets overflade.

På den side ud mod havet er det en næsten lodret 430 m klippevæg, så vær forsigtig hvis du bevæger dig der.Fyrtårnet ved Punta de l'Albir

Turen til fyret er en behagelig og virkelig smuk gåtur. Stien er hele vejen asfalteret og vejen er uden stejle stigninger. Velegnet til at gå med hund 🐕 og med barnevogne. En enkelt tur tager omkring 20-25 minutter fra starten af ​​stien. I starten af ​​stien ved parkeringspladsen er der en automat med vand og drikkevarer. Stien ender ved fyret, hvorfra der er smuk udsigt over Albir og Alteas kyst åbner sig. Der er et lille museum i fyret, der er gratis adgang.
På hele turen er der infoskilte med beskrivelser af hvad du ser 🤩

Veganske lækkerier på Plant Shack 🌱

Spanien er et kød land og derfor kan det være svært for vegetare og veganere at finde noget lækkert man med friske råvare. Men uanset om du er veganer eller kødspiser så er Plant Shack helt sikkert et besøg værd. https://www.plantshackaltea.com/Guadalest er helt sikkert et besøg værd og er en af ​​de mest unikke og smukke byer området.

Castel de Gaudalest ligger bogstavelig talt på toppen af et bjerg og når man kommer der op gemme der sig en helt lille by med et torv, butikker, cafeer, resturanter og et lille museum som er resterne af et gammelt muslimsk slot. Fra Gaudalest kan du beundre bjergene og på en klar dag kan du se hele vejen ned gennem Gaudalest dalen til havet i Altea bugten. Byen ligger 548m over havets overflade og de højeste tinder man kan se derfra er 1277m. Man har også et fantastisk udsyn til den opdæmmede sø i dalen med sit turkisblå vand er den virkelig smuk syn. Efter sigende kan man også ta sig en dukkert i det kølige vand.


Gaudalest ligger ca 20-25 km fra Altea alt efter ruten og det er muligt at tage på halv dags arrangeret udflugt dertil, netop derfor er det også et meget turistet sted.
Kom med på Bike Camp Altea og oplev området omkring Altea og Calpe på cykel.201 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page