top of page

En dreng og sin cykel

Opdateret: 17. feb. 2021

På billedet ses en 14 årig dreng tilbage i 1987 hvor det hele startede.

Drengen er selvfølgelig mig selv og grunden til at jeg bringer billedet er fordi jeg den anden dag kom til at grine lidt inde i mig selv over min første cykel som er den fine racer på billedet.

Jeg kørte i dét der dengang hed ældste drenge og så måtte man ikke køre med gear, så gear'et var fast(altså kun et gear)

Hvad var det så jeg grinte af - var det mit fine hår, eller var det den flotte cykel? nej det var ingen af delene, men derimod det udstyrsrace vi alle er ramt af.

Hvis vi ikke har højprofilhjul, aerocykel, aerohjelm, wattmåler og det bedste tøj med en vævning der gør at vindtunnel test viser at det er det bedste så kan vi jo nærmest ikke stille til start i et cykelløb eller triatlon stævne.


I 1987 vandt jeg Jysk mesterskab i enkeltstart på den viste cykel med en gennemsnits fart på 40 km/t (20km på 29.45) uden pulsur, wattmåler og ej heller cykelcomputer.

Jeg kan ikke huske hvad gearingen var, men jeg kan huske at jeg kørte med en kadence på ca. 120 for at kunne holde 40 i snit.

I april kørte jeg 30km klubenkeltstart i Atletica Tri Horsens og der var det kun 2 der holdte over 40 i snit.

Det er lidt tankevækkende og nogle gange skal vi nok lade vær med at have så meget fokus på om hjelmen er spids eller rund, om det er pladehjul eller højprofil, om det er 40mm eller 60mm og så bare træde istedet for!!

37 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Plan B

Comments


bottom of page