Mange af os har de seneste måneder måtte ty til alternative træningsmetoder, mens coronaen har raset og begrænset vores mulighed for at træne på cyklen, som vi plejer i det fri. I den forbindelse er der nok også mange, der har prøvet kræfter med den populære hometrainer. Men hvad er værd at vide om hometrainere? Dét kommer vi omkring her.
Hometrainere; det oplagte hjemmetræningsværktøj til cykelryttere og triatleter
Hometrainere er et avanceret hjemmetræningsværktøj, der passer perfekt til alle cykelentusiaster. Hometrainere findes til priser i både den dyre og billige ende, og inden du går ud og investerer i en, skal du derfor gøre dig det klart, hvad dine behov er. Ellers kommer du nemt til at bruge en masse penge på en hometrainer med en lange række funktioner, du egentlig ikke har behov for.
Hvad er dine behov, og hvad skal din hometrainer derfor kunne?
Har du behov for at mærke følelsen af at køre på din racercykel udendørs, at træde mange watt i en spurt og føle, at du kører på grus, ja så skal du have den lidt større pengepung frem. Har du ikke behov for alt det og skal måske bare bruge din hometrainer, når vejret på ingen måde tillader det at cykle udendørs, kan du med fordel gå efter en hometrainer i den lidt billigere ende.

To typer hometrainere; direct drive og klassisk hjul og dæk
Endnu en ting, du skal overveje ved køb af en hometrainer, er, hvilken type, du skal købe - skal det være en direct drive hometrainer eller en med klassiske hjul og dæk. På en direct drive hometrainer er det selve kassetten, der er bindeleddet mellem hometraineren og cyklen.
Fordelene her er:
- Lavt støjniveau
- Ikke behov for at bruge et specielt hometrainer dæk
- En realistisk følelse og mere rundt tråd
- Let at bruge som opvarmning, hvis du fx er til et cykelløb
En hometrainer med klassiske hjul og dæk er af typen, hvor du sætter cyklen fast på hometraineren via nogle bestemt formerede quick-realses, som du strammer hometraineren omkring.
Fordelene her er:
- Du sparer en del penge sammenlignet med, hvis du køber en direct drive
- Vær opmærksom på ekstra udgift til specielle dæk

Den viste Tacx hometrainer model vil ikke funger til virtuel cyklingplatforme da den har manuel mekanisk belastnings system.
Virtuel Cykling
Ønsker du at bruge din hometrainer til at køre Zwift, Bkool, VirtuPro eller lign. er det vigtigt at du vælger en hometrainer model hvor belastningen styres elektronisk så ledes at den virutuelle platform du køre vil benytte kan "snakke sammen"(kommunikere ANT+ eller Bluetooth) med hometraineren således at det bliver letter når det går ned ad bakke og hårdt når det går op ad bakke etc.
De fleste vil nok være enige i, at der udover prisen er de bedste fordele at hente ved en direct drive hometrainer. Dette er nogle af de overvejelser, du bør gøre dig, inden du investerer i en hometrainer. Der findes dog mere dybdegående guides til hometrainere, som du måske skal tage et kig på, inden du køber.
Commentaires