top of page

Spis i det åbne vindue....

Spis i det åbne vindue, betyder ikke at du skal stå og spise i det åbne vindue.

Men det er derimod en metafor, for det tidsrum efter træning hvor kroppen og alle dens celler er mere modtagelig overfor næringsstoffer.

Jo før jo bedre men op til en time efter træning er der en øget optagelse af næringsstoffer, kulhydrat, protein etc.Så hvis du træner mere end 3-4 gange om ugen, og eller dine træningspas er meget hårde eller over 1 times varighed er det noget du bør være opmærksom på, for at forkorte din restitutionstid.

Specielt for triatleter er det meget vigtigt da de ofte har 7-8 og op til 20 træningspas om ugen og de træner tit flere gange dagligt.


Hvad kan du så gøre?

Lige når du er færdig med træning - og med det mener jeg, MED DET SAMME, så spis noget “hurtigt” kulhydrat, såsom en banan, rosiner, mysli eller lav en proteinshake.

Og når du så har været i bad kan du spise et lidt mere “rigtigt” måltid... Så hvis du er hurtig kan du nå at spise 2 gange i det åbne vindue hvilket er super godt for hurtig restitution.


Men hvad er hurtige og langsomme kulhydrater.

"Glykæmisk indeks" er et index tal for hurtig og langsom optagelige kulhydrater hvor fødevare med over 70 er lynhurtige kulhydrater der også giver stor stigning i blodsukker og fødevare med under 55 er langsom optagelige kulhydrater som er med til at holde stabilt blodsukker.


Her kommer et par eksempler på fødevares GI (Glykæmisk index)

- Sojabønner 15

- Æble 38

- Ærter 48

- Rugbrød 53

- Majs 55

- Croissant 67

- Banan moden 69

- Franskbrød 70

- vingummi 80

- Honning 87

- Bagt kartoffel 98

- Druesukker, tabletter  102

- Tørrede dadler 103

Hvis du træner for at tabe dig skal du nok ikke følge ovenstående, da du her gerne vil have kroppen til at spise af fedt depoterne på kroppen, og hvis du så giver den kulhydrat lige efter træning, så vælger kroppen den nemme løsning og gemmer fedtet til dårlige tider😉


179 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Commentaires


bottom of page